top of page

Martin is op verschillende manieren creatief. Zowel op het doek als op natuurlijke ondergronden komt zijn werk goed uit de verf en maakt hij beeldschone sculpturen. Het werk van Martin is opvallend kleurrijk, eigentijds en eigenzinnig waardoor elk werk uniek is. Naar het werk van Martin kan je vol verwondering kijken, het werk spreekt tot de verbeelding. Het werk van Martin kan worden bestempeld als groots en rijk, het vraagt naar meer en komt uit zijn hart. Alle werken van Martin zijn op een of andere manier herkenbaar aan zijn eigenzinnige stijl die niet geheel volgens het boekje tot stand is gekomen. Martin werkt graag experimenteel en gebruikt veel ongebruikelijke elementen en materialen in zijn werk. Het lef waarmee Martin zijn creativiteit omzet  naar eigenzinnig werk is bewonderenswaardig.

 

Op jonge leeftijd was Martin al creatief. Tekenen, knippen en plakken deed hij op school, thuis en in poëziealbums. Later tekende in in opdracht van vriendjes uit de buurt LP hoezen na en gebruikte hij zijn creativiteit die hij ontwikkelde tijdens zijn koks- en banketbakkersopleiding.

Al vroeg begon Martin te werken in verschillende restaurants met verschillende chefs. Steeds weer op zoek naar het beste in de keuken en de creativiteit bij het samenstellen, bereiden en afwerken van gerechten. Met name de afwerking van gerechten was zijn passie.

Suikerwerk, vet-boetseren, cacao-schilderen en 3D garneren, speciale technieken om steeds weer exclusiever te werk te kunnen gaan. Wedstrijden in de patisserie, showstukken voor vakbladen en ondersteuning van de chef-kok bij televisie opnamen, niets was te gek. De top was de bekroning van zijn werk in teamverband met een Michelinster.

Vanuit de horeca maakte Martin een overstap naar het onderwijs, jonge mensen op een creatieve en eigenzinnige manier het vak leren. Op een creatieve wijze onderwijs maken met als doel  anderen te motiveren voor een mooi vak. Ruim zestien jaar heeft Martin succesvol studenten in het MBO opgeleid tot creatieve professionals in de keuken. Een overstap naar een rol in het middenmanagement van het ROC kon alleen als hij zichzelf zou blijven. Op een geheel eigen wijze een team leiden met creatieve oplossingen. Toch is dit voor Martin onvoldoende om zijn creativiteit te uiten.

 

Via de social media kwam Martin in contact met Hannie van Rijn van Atelier ‘Populusart’ in Beverwijk. Een onhandige start met een eigen schilder set, een doek en drie foto’s om na te schilderen monden al snel uit in een enthousiasme voor schilderen in al haar facetten. Schilderen op linnen, op hout, met de kwast en het paletmes, verschillende stijlen en structuren en van klein tot groot. Martin was gretig om te leren, hij wilde graag veel leren van Hannie van Rijn die hem perfect heeft gecoached.  Zelf ontdekken, zelf creëren en zelf ontwerpen. Kijken, kijken en nog eens kijken naar alles wat inspireert. Kijken en doen tot dat er werk ontstaat dat tot "de verbeelding" spreekt!

bottom of page